Hva skjer med bindingsenergien når massetallet øker?
Hva skjer med bindingsenergien når massetallet øker?

Video: Hva skjer med bindingsenergien når massetallet øker?

Video: Hva skjer med bindingsenergien når massetallet øker?
Video: Binding energy graph | Nuclei | Physics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Figuren ovenfor illustrerer at som atommassetallet øker , den bindende energi per nukleon avtar for A > 60. Med andre ord har BE/A gått ned. BE/A til en cellekjernen er en indikasjon på graden av stabilitet. Generelt har de mer stabile nuklidene høyere BE/A enn de mindre stabile.

Videre, hvordan varierer bindingsenergi med massetall?

De bindende energi per kjerne bestemmes ved å dele bindende energi av kjernen ved Nummer av nukleoner den inneholder. Elementer med mellomliggende atom masser har størst bindende energier per nukleon og er derfor de mest stabile.

Man kan også spørre, har bindingsenergi masse? Masse defekt og bindende energi . Kjernefysisk bindende energi er den energi kreves for å dele et atoms kjerne i protoner og nøytroner. De bindende energi av et system kan vises som ekstra masse , som står for denne forskjellen.

Følgelig, hva skjer med bindingsenergien per nukleon når massetallet øker?

De bindingsenergi per nukleon er mindre for lettere nuklider og øke med massenummer . Dermed bindingsenergi per nukleon avtar med øke i massenummer etter å ha nådd et maksimum.

Hva skjer med bindingsenergien?

Bindende energi . Kjernefysisk bindende energi er den energi kreves for å dele en kjerne av et atom i dets komponenter: protoner og nøytroner, eller, samlet, nukleonene. De bindende energi av kjerner er alltid et positivt tall, siden alle kjerner krever netto energi å skille dem i individuelle protoner og nøytroner.

Anbefalt: