Oppfører co2 seg som en ideell gass?
Oppfører co2 seg som en ideell gass?
Anonim

Så nei, karbondioksid er ikke en ideell gass fordi den har tiltrekkende og frastøtende krefter mellom partikler, gass partikler har et volum, og kollisjonene er ikke elastiske. Generelt sett en ekte gass nærmer seg ideelt oppførsel ved høye temperaturer og lavt trykk.

I denne forbindelse, hvilke gasser oppfører seg mest som en ideell gass?

I mest vanlige forhold (for eksempel ved standard temperatur og trykk), mest ekte gasser oppfører seg kvalitativt som en ideell gass . Mange gasser slik som nitrogen, oksygen, hydrogen, edel gasser , og noen tyngre gasser som karbondioksid kan behandles som ideelle gasser innenfor rimelige toleranser.

Dessuten, hvordan vet du om en gass vil oppføre seg ideelt? An ideell gass har molekyler med null størrelse og null intermolekylære krefter. Hvis den ekte gass er lavt trykk og rimelig høy temperatur da det vil oppføre seg som en ideell gass i at vårt måleutstyr vil ikke være nøyaktig nok til å måle en forskjell.

Dessuten, oppfører ch4 eller ccl4 seg mer som en ideell gass?

Ved høy temperatur, gasser oppfører seg mer som en ideell gass . Den potensielle energien på grunn av intermolekylær kraft blir mindre signifikant sammenlignet med den kinetiske energien av partiklene. Forbindelsen CH4 oppfører seg mer som en ideell gass sammenlignet med CCl4 ved en temperatur på 400K.

Hvilken gass er nærmest ideell?

For en ideell gass , og begge er null. derfor gass som er mest som en ideell gass er forventes å ha til minste verdier av både og. Helium kommer nærmest.

Anbefalt: