Hva bidro Rutherford til modellen av atomet?
Hva bidro Rutherford til modellen av atomet?

Video: Hva bidro Rutherford til modellen av atomet?

Video: Hva bidro Rutherford til modellen av atomet?
Video: Что такое различные атомные модели? Объяснение моделей Дальтона, Резерфорда, Бора и Гейзенберга 2024, April
Anonim

Rutherford veltet Thomsons modell i 1911 med sitt velkjente gullfolieeksperiment der han demonstrerte at atom har en liten og tung kjerne. Rutherford designet et eksperiment for å bruke alfa-partiklene som sendes ut av et radioaktivt element som sonder til den usynlige verden atomisk struktur.

Med tanke på dette, hva oppdaget Ernest Rutherford om atomet?

Ernest Rutherford er kjent for sine banebrytende studier av radioaktivitet og atom . Han oppdaget at det er to typer stråling, alfa- og beta-partikler, som kommer fra uran. Han fant ut at atom består for det meste av tomt rom, med massen konsentrert i en sentral positivt ladet kjerne.

Spørsmålet er deretter hva Rutherford foreslo? Foreslår nøytronet (Ernest Rutherford ) Samtidig som Rutherford foreslo navnet proton for den positivt ladede partikkelen i kjernen til et atom, he foreslått at kjernen også inneholdt en nøytral partikkel, til slutt kalt nøytronet.

Folk spør også, hva var Rutherfords modell av et atom?

De Rutherford modell viser at en atom er stort sett tomt rom, med elektroner som kretser rundt en fast, positivt ladet kjerne i faste, forutsigbare baner. I forkant av Rutherford , den populære modell av atom var plommepuddingen modell , popularisert av J. J.

Hva er to problemer med Rutherfords modell av atomet?

Hoved problem med Rutherfords modell var at han ikke kunne forklare hvorfor negativt ladede elektroner forblir i bane når de umiddelbart skulle falle inn i den positivt ladede kjernen. Dette problem ville bli løst av Niels Bohr i 1913 (diskutert i kapittel 10).

Anbefalt: