Hva er forskjellen mellom Rutherford og Bohr-modellen?
Hva er forskjellen mellom Rutherford og Bohr-modellen?

Video: Hva er forskjellen mellom Rutherford og Bohr-modellen?

Video: Hva er forskjellen mellom Rutherford og Bohr-modellen?
Video: A Comparison Between Bohr, Rutherford, and Quantum Mechanical Models 2024, Kan
Anonim

Rutherford beskrev atomet som bestående av en liten positiv masse omgitt av en sky av negative elektroner. Bohr trodde at elektroner gikk i bane rundt kjernen i kvantiserte baner. Han mente at elektroner beveget seg rundt kjernen i sirkulære baner med kvantisert potensial og kinetiske energier.

I forhold til dette, hva er likhetene mellom Rutherford og Bohr-modellen?

Bohrs forbedring av Rutherford modell var det Bohr plasserte elektronene i distinkte energinivåer. Bohr trodde at elektroner gikk i bane rundt kjernen i kvantiserte baner. Bohr bygd på Rutherfords modell av atomet. Begge disse modeller fokusert på rotasjonen av elektroner i en sirkulær vei rundt kjernen.

Spørsmålet er deretter, hvordan forbedret Bohr Rutherfords atommodell? Bohr forbedret Rutherfords modell ved å foreslå at elektroner reiste rundt kjernen i baner som hadde bestemte energinivåer. De kunne hoppe fra et nivå til et annet, men kunne ikke være på noe sted i mellom, og de ville absorbere eller avgi spesifikke mengder energi (kvanter) når de hoppet mellom nivåene.

For det andre, hva forklarer Bohrs modell?

De Bohr modell viser at elektronene i atomer er i baner med forskjellig energi rundt kjernen (tenk på planeter som går i bane rundt solen). Bohr brukte begrepet energinivåer (eller skjell) for å beskrive disse banene med forskjellig energi.

Hva er to forskjeller mellom atomteorien beskrevet av Thomson og Rutherford?

Thomsons teori inkluderte atomer har elektroner, mens Rutherfords sa det atomer har en kjerne og elektroner går i bane rundt kjernen. de to forskjeller er der elektronene ER og kjerne eller ingen kjerne. den nåværende modell av an atom har en kjerne i sentrum, og mange elektronskyer som kretser rundt det.

Anbefalt: