Hvorfor reagerer ikke beryllium med hydrogen?
Hvorfor reagerer ikke beryllium med hydrogen?

Video: Hvorfor reagerer ikke beryllium med hydrogen?

Video: Hvorfor reagerer ikke beryllium med hydrogen?
Video: Alkaline Earth Metals In Water - Interesting Chemical Reaction - SCIENCE! 2024, April
Anonim

Beryllium reagerer ikke direkte med hydrogen i motsetning til andre jordalkalimetaller for å danne ionisk hydrid. Dette er fordi oksidasjonspotensialet til beryllium er veldig lav og dermed det gjør ikke donere elektronene enkelt til hydrogen.

Med tanke på dette, hvorfor reagerer ikke beryllium med vann?

Magnesium (Mg) reagerer med vann damp for å danne magnesiumhydroksid og hydrogengass. Beryllium (Be) er det eneste jordalkalimetallet som reagerer ikke med vann . Dette skyldes dens lille størrelse og høye ioniseringsenergi i forhold til de andre grunnstoffene i gruppen.

Man kan også spørre seg hvordan beryllium reagerer med andre grunnstoffer? Beryllium reagerer med syrer og med vann for å danne hydrogengass. Den reagerer kort med oksygen i luften for å dannes beryllium oksid (BeO). De beryllium oksid danner en tynn hud på overflaten av metallet som hindrer metallet fra reagerer videre med oksygen.

På samme måte spørs det, hva reagerer ikke Beryllium med?

Beryllium metall reagerer ikke med vann eller damp, selv om metallet varmes opp til rød varme.

Hvorfor reagerer beryllium med alkalier?

Beryllium og magnesium danner en beskyttende oksidbelegg som må brytes for reaksjon å oppstå. Finfordelt magnesium kan varmes opp til antennelsestemperatur hvis det blir fuktig. Beryllium oksid er mer beskyttende, men metallet har mange kjemiske likheter med aluminium, inkludert en sårbarhet overfor alkalier.

Anbefalt: