Reagerer ikke-metall med syre?
Reagerer ikke-metall med syre?

Video: Reagerer ikke-metall med syre?

Video: Reagerer ikke-metall med syre?
Video: Hvordan reagerer metaller med syrer? Reaktive metaller 2024, Kan
Anonim

Generelt sett ikke - metaller gjør det ikke reagere med fortynnet syrer . Dette er fordi når et stoff reagerer med syrer , gir det elektroner til H+-ionene produsert av syrer . Ikke - metaller vil normalt ikke reagere med vann, derimot, ikke - metall oksider vil reagere med vann for å dannes syrer.

Også spurt, hvorfor ikke-metaller ikke reagerer med syre?

Ikke - metaller ikke som regel reagere med syrer fordi når et stoff, reagerer med syrer det gir elektroner til $$H+$$-ionene produsert av syrer . Ikke - metaller er akseptorer av elektroner og dermed de kan ikke donere elektroner.

Dessuten, hva skjer når ikke-metalloksid reagerer med syre? Ikke - Metalloksidreaksjoner De oksider av ikke - metaller er surt . Hvis en ikke - metalloksid løses opp i vann, vil det danne en syre . De ikke - metalloksider kan nøytraliseres med en base for å danne et salt og vann.

Dessuten, reagerer ikke-metall med base?

De reagere med baser å danne salter og vann. Reaksjoner av andre ikke - metaller med baser er faktisk ganske kompliserte. Ikke - metall oksider er vanligvis sure i naturen og reagere med baser på samme måte som syrer (salt og vann).

Hva skjer når et ikke-metall reagerer med et ikke-metall?

Når en metall reagerer med et ikke - metall det danner en ionisk binding. Forklaring: Og Ikke - metaller er den motsatte betydningen; De har en tendens til å få elektroner og danne negative ioner (anioner).

Anbefalt: