Hvordan reagerer alkener med hydrogen?
Hvordan reagerer alkener med hydrogen?

Video: Hvordan reagerer alkener med hydrogen?

Video: Hvordan reagerer alkener med hydrogen?
Video: Hydrohalogenation - Alkene Reaction Mechanism 2024, Kan
Anonim

Et eksempel på en alken addisjon reaksjon er en prosess som kalles hydrogenering. I en hydrogenering reaksjon , to hydrogen atomer er lagt over dobbeltbindingen til en alken , noe som resulterer i en mettet alkan. EN hydrogen atom overføres deretter til de alken , og danner en ny CH-binding.

Videre, hvilke forhold er nødvendige i reaksjonen av alkener med hydrogen?

Alkenes gjennomgå et tillegg reaksjon med hydrogen i nærvær av en katalysator for å danne en mettet forbindelse. Ethen gjør det ikke reagere med hydrogen under normalen forhold . Men i nærvær av en katalysator som nikkel reaksjon foregår ved 150°C.

For det andre, hva skjer når propen reagerer med hydrogen? Som med alle alkener, liker usymmetriske alkener propen reagerer med hydrogen bromid i kulde. Dobbeltbindingen brytes og a hydrogen atom ender opp festet til ett av karbonene og et bromatom til det andre. I tilfelle av propen 2-brompropan dannes.

Med tanke på dette, hva reagerer alkener med?

Key Takeaway. Alkenes gjennomgå tillegg reaksjoner , tilsetning av slike stoffer som hydrogen, brom og vann over karbon-til-karbon dobbeltbindingen.

Hvordan reagerer alkener med damp?

Dette reaksjon svinger alkener til alkaner ved tilsetning av et molekyl av hydrogengass. Denne prosessen er tilsetning av vann (i form av damp ) til an alken til gi en alkohol. De reaksjon krever høy temperatur og trykk, som gjør vannet til damp , samt en (sur) katalysator.

Anbefalt: