Hvordan er cytoplasmatisk arv forskjellig?
Hvordan er cytoplasmatisk arv forskjellig?

Video: Hvordan er cytoplasmatisk arv forskjellig?

Video: Hvordan er cytoplasmatisk arv forskjellig?
Video: Короткая Женская стрижка Пошагово | Уроки стрижек | Полная Технология выполнения короткой стрижки! 2024, Kan
Anonim

Ekstranukleært arv eller cytoplasmatisk arv er overføring av gener som skjer utenfor kjernen. Det finnes i de fleste eukaryoter og er allment kjent for å forekomme i cytoplasmatisk organeller som mitokondrier og kloroplaster eller fra cellulære parasitter som virus eller bakterier.

Deretter kan man også spørre, hva er cytoplasmatisk arv og eksempler?

cytoplasmatisk arv En ikke-mendelsk (ekstra-kromosomal) arv via gener inn cytoplasmatisk organeller. Eksempler av slike organeller er virus, mitokondrier og plastider.

Vet også, hva er de ulike karakteristiske trekk ved cytoplasmatisk arv? Kjennetegn av Cytoplasmatisk arv : Den cytoplasmatisk arv kan oppdages med spesielle metoder. To regler brukes for deres påvisning; den ene er negativ og den andre positiv. Gener i diploide organismer eksisterer i par og to medlemmer eller alternative former av et enkelt gen kalles alleler.

I etterkant kan man også spørre, er det forskjell mellom mors effekt og cytoplasmatisk arv?

Nøkkelen forskjellen mellom cytoplasmatisk arv og genetisk mors effekt er det cytoplasmatisk arv oppstår på grunn av den genetiske informasjonen som er lagret i gener fra enkelte organeller som mitokondrier og kloroplaster. i cytoplasmaet mens den er genetisk mors effekt oppstår på grunn av mRNA og proteiner som mottas

Hvilken forelder bidrar mest i cytoplasmatisk arv?

I tilfelle cytoplasmatisk arv , er distinkte morseffekter observert. Dette skyldes hovedsakelig mer bidrag av cytoplasma til zygoten av hunnen forelder enn mannlig forelder . Vanligvis egg bidrar med mer cytoplasma til zygoten enn sædceller.

Anbefalt: