Hvordan er vann forskjellig under smeltepunktet og over det?
Hvordan er vann forskjellig under smeltepunktet og over det?

Video: Hvordan er vann forskjellig under smeltepunktet og over det?

Video: Hvordan er vann forskjellig under smeltepunktet og over det?
Video: История спасение дикого кабанчика. Кабанчик нуждался в помощи. 2024, April
Anonim

Hvordan er vann forskjellig under smeltepunktet og over den? Under det holder seg tett sammen og de preller av hverandre. Ovenfor molekylene kommer enda nærmere enn under . De kokende /kondensasjon punkt av vann er 373K.

Derfor, hvorfor er smelte- og frysepunktene de samme?

Fryser og smelting er bare forskjellige begreper som brukes for å beskrive overgangen mellom et materiales faste og flytende tilstand. Fryser betyr vanligvis at energi blir fjernet fra et materiale (væske endres til fast) og smelting betyr vanligvis at energi tilføres et materiale (fast stoff endres til flytende).

Man kan også spørre, senker vann smeltepunktet? Smelting suger til seg varme ("latent varme") fordi væsken har mer energi enn faststoffet. Det kjøler ned isen og det salte vann til mindre enn 0°C. Så ja, det gjør lavere den faktiske temperaturen.

På samme måte kan du spørre, hvordan vil du vite om smeltepunktet til en forbindelse er over eller under romtemperatur?

Hvis de normalt smeltepunkt for et stoff er under romtemperatur , den substans er en væske kl romtemperatur . Benzen smelter ved 6°C og koker ved 80°C; det er en væske kl romtemperatur . Hvis begge normalt smeltepunkt og normalt kokepunkt er over romtemperatur , den substans er et solid.

Hvilket stoff har høyere smeltepunkt enn vann?

Natriumklorid smelter ved 801°C. Is (solid H 2 O) er en molekylær forbindelse hvis molekyler holdes sammen av hydrogen obligasjoner. Selv om hydrogen bindinger er den sterkeste av de intermolekylære kreftene, styrken til hydrogen bindinger er mye mindre enn for ioniske bindinger.

Smeltepunkt.

Materiale Smeltepunkt (°C)
jern 1538

Anbefalt: