Hva betyr C pi D?
Hva betyr C pi D?

Video: Hva betyr C pi D?

Video: Hva betyr C pi D?
Video: ПРОСТОЕ БЛЮДО‼ ПОДОЙДЁТ К МЯСУ РЫБЕ. ХРЕНОВИНА. КОМЕДИЯ 2024, Kan
Anonim

Pi er definert som forholdet mellom en sirkels omkrets C til sin diameter d : Eller, tilsvarende, som forholdet mellom omkretsen og to ganger radius. Formelen ovenfor kan omorganiseres for å løse for omkretsen: Bruken av den matematiske konstanten π er allestedsnærværende i matematikk, ingeniørfag og naturfag.

Følgelig, hva er pi *d?

Per definisjon, pi er forholdet mellom omkretsen av en sirkel og diameteren. Med andre ord, pi er lik omkretsen delt på diameteren (π = c/ d ). Omvendt er omkretsen av en sirkel lik pi ganger diameteren (c = πd).

hva betyr 2 PI R? Pi er forholdet mellom omkrets og diameter. 2 og r kommer fra formelen for diameter. 2 og r kommer fordi den er lik diameteren. Så pi ganger 2 ganger r er i utgangspunktet omkrets over diameter ganger diameter som gir omkrets.

Følgelig, er Pi r kvadratisk det samme som pi D?

Hvorfor gjør 2 * pi * r i stedet for pi * d for sirkelens omkrets? Vi vil, 2 * pi * r og pi * 2 er i utgangspunktet samme ting. Og begge deler er gyldige. Og du vet allerede at forholdet mellom sirkelens omkrets og diameteren til sirkelen er lik pi.

Hvorfor er Pi i omkretsformelen?

Kort fortalt, pi -som er skrevet som den greske bokstaven for p, eller π-er forholdet mellom omkrets av en hvilken som helst sirkel til diameteren til den sirkelen. Uavhengig av sirkelens størrelse vil dette forholdet alltid være likt pi . Derfor er det nyttig å ha stenografi for dette forholdet på omkrets til diameter.

Anbefalt: