Hva er HBr og peroksid?
Hva er HBr og peroksid?

Video: Hva er HBr og peroksid?

Video: Hva er HBr og peroksid?
Video: Alkene + HBR + ROOR - Reaction Mechanism 2024, Kan
Anonim

Dette er kjent som Markovnikovs regel. Fordi det HBr legger til på "feil vei rundt" i nærvær av organisk peroksider , er dette ofte kjent som peroksid effekt eller anti-Markovnikov tillegg. I fravær av peroksider , tilsettes hydrogenbromid til propen via anelektrofil tilsetningsmekanisme.

Også, hva er peroksideffekt med eksempel?

Peroksideffekt : Endringen i regioselektivitet ved tilsetning av HBr til en alken eller alkyn i nærvær av en peroksid . I fravær av en peroksid , HBr tilsetter topropen via en ionisk mekanisme (med et karbokation-mellomprodukt) for å gi 2-brompropan.

På samme måte, hva gjør Peroxide i organiske reaksjoner? De reaksjon skjer ved romtemperatur i nærvær av organisk peroksider eller noe oksygen fra luften. Alkener reagere veldig sakte med oksygen å produsere spor av organisk peroksider - så de to mulige forholdene er likeverdige med hverandre.

Dessuten, hva skjer når propen behandles med HBr?

Elektrofil addisjon skjer der dobbeltbindingen av propen ville angripe det elektronmangelfulle H-atomet. Det ensomme elektronparet på bromidionet angriper det positivt ladede senterkarbonatomet og danner en C-Brbond.

Hva gjør HBr med en alken?

HBr Tillegg til en Alkene . HBr addsto alkener å lage alkylhalogenider. En god måte å tenke på reaksjonen på er at pi-bindingen til alken fungerer som en svak nukleofil og reagerer med det elektrofile protonet til HBr . I usymmetrisk alkener , vil den mer stabile av de to mulige karbokasjonene hovedsakelig dannes.

Anbefalt: