Innholdsfortegnelse:

Hva er begrensningene for fjernmåling?
Hva er begrensningene for fjernmåling?

Video: Hva er begrensningene for fjernmåling?

Video: Hva er begrensningene for fjernmåling?
Video: Utfordringer når aktiviteten beveger seg mot nord: Tore Killingland, Norsk Olje og Gass 2024, Kan
Anonim

Ulemper / Begrensninger for fjernmåling :

Fjernmåling er dyrt og ikke kostnadseffektivt for å samle detaljer for et lite område. Datainnsamling for enhetsareal, spesialistopplæring, utstyr og vedlikehold blir kostbart for et lite område sammenlignet med større områder

Hva er dessuten ulempene med fjernmåling?

Ulemper med fjernmåling:

  • Fjernmåling er en ganske kostbar analysemetode, spesielt når man måler eller analyserer mindre områder.
  • Fjernmåling krever en spesiell type trening for å analysere bildene.
  • Det er dyrt å analysere repeterende fotografier hvis det er behov for å analysere ulike aspekter ved fotograferingsfunksjonene.

Videre, hva er bruken av fjernmåling? Fjernmåling er prosessen med å oppdage og overvåke de fysiske egenskapene til et område ved å måle dets reflekterte og utsendte stråling på avstand (vanligvis fra satellitt eller fly). Spesielle kameraer samler inn fjernføles bilder, som hjelper forskere å "sanse" ting om jorden.

I forhold til dette, hva er begrensningene for GIS?

Det er viktig å merke seg på et tidlig tidspunkt at det også er seriøse begrensninger til GIS . Disse faller inn i fire hovedklasser: problemer med å gjøre GIS datamodell; problemer med selve dataene; problemer med det akademiske paradigmet; og praktiske problemer.

Hva er typene fjernmåling?

Det er to typer fjernmåling teknologi, aktiv og passiv fjernmåling . Aktiv sensorer sende ut energi for å skanne objekter og områder hvorpå a sensor oppdager og måler deretter strålingen som reflekteres eller spres tilbake fra målet.

Anbefalt: