Hvordan kan vi redde solen?
Hvordan kan vi redde solen?

Video: Hvordan kan vi redde solen?

Video: Hvordan kan vi redde solen?
Video: Kan vi redde solen? - The Dying Sun (Del 1) 2024, Kan
Anonim

For å redde solen , for å hjelpe den vare lenger enn de 5 milliarder årene den har igjen, ville vi trenge en måte å røre opp Sol med en gigantisk blandeskje. For å få det uforbrente hydrogenet fra de strålings- og konvektive sonene ned i kjernen. En idé er at du kan krasje en annen stjerne inn i Sol.

På samme måte kan du spørre, går solen tom for drivstoff?

Våre sol produserer tilsvarende 400 millioner én-megatonns hydrogenbombeeksplosjoner hvert sekund. Og, som alle stjerner, vår sol vil til slutt gå tom for av hydrogen brensel.

På samme måte, hvordan vil solen dø? Alle stjerner dø , og til slutt - om omtrent 5 milliarder år - vår solen vil også. Når tilførselen av hydrogen er oppbrukt, er de siste, dramatiske stadiene av livet vil utfolde seg, mens vertsstjernen vår utvider seg til å bli en rød gigant og deretter river kroppen i stykker for å kondensere til en hvit dverg.

Også å vite er, hvor lenge vil solen vare?

Stjerner liker vår sol brenne i omtrent ni eller ti milliarder år. Så vår sol er omtrent halvveis i livet. Men ikke bekymre deg. Den har fortsatt omtrent 5 000, 000, 000-fem milliarder år igjen.

Hvor får sola drivstoffet sitt?

De Sol gir i stedet energi via kjernefysisk fusjon av det er hovedbestanddelen, hydrogen, til helium. Denne reaksjonen kan bare skje ved ekstremt høye temperaturer og trykk som de som finnes nær kjernen av massivet vårt Sol . De Sol er omtrent 332.946 ganger så massiv som jorden.

Anbefalt: