Hvordan føler vi varme fra solen?
Hvordan føler vi varme fra solen?

Video: Hvordan føler vi varme fra solen?

Video: Hvordan føler vi varme fra solen?
Video: Volbeat - For Evigt ft. Johan Olsen (Lyric Video) 2024, Kan
Anonim

For å svare på spørsmålet ditt: The solens lys når jorden og varmer opp luften og bakken. Luften og bakken utstråler overskuddet på nytt varme Hvilken deg føle på toppen av varme du føle fra lyset som direkte varmer opp kroppen din.

Angående dette, hvordan får vi varme fra solen?

De sol varmer opp jorden gjennom stråling. Siden det ikke er noe medium (som gassen i atmosfæren vår) i verdensrommet, er stråling den primære måten varme reiser i verdensrommet. Når varme når jorden varmer den opp atmosfærens molekyler, og de varmer opp andre molekyler og så videre.

Vet også, hvorfor føler vi oss varme når vi sitter direkte under solen? Løsning: Den sol frigjør infrarøde lysstråler som er ganske varmt sammenlignet med den andre bølgelengden. Dessuten, sol er den store ildkulen som avgir varme . Dette er grunnen til når vi sitter rett under solen , vi føler oss varme . Den kinetiske energien når den vibrerer med huden, forvandles den til varme energi.

kan du føle varmen fra solen i verdensrommet?

De solens varme bringes til jorden gjennom fotoner og stråling. Det er åpenbart en grense for dette på grunn av hvor langt fotoner kan reise i rom før de blir absorbert av materie. Så svaret på spørsmålet ditt er ja. Du kan føle varmen fra solen i verdensrommet.

Hvordan føler vi varme?

Det er fordi vi hele tiden slipper ut varme ut i luften (som er kaldere). Fordi metallet kan trekke varme vekk fra kroppen raskere enn luften, så hudtemperaturen vil være lavere enn den var i luften. Metallet vil føle kaldere, selv om den faktisk har samme temperatur som luften!

Anbefalt: