Hvorfor er S-bølger mer ødeleggende enn P-bølger?
Hvorfor er S-bølger mer ødeleggende enn P-bølger?

Video: Hvorfor er S-bølger mer ødeleggende enn P-bølger?

Video: Hvorfor er S-bølger mer ødeleggende enn P-bølger?
Video: Буэнос-Айрес - Невероятно яркая и душевная столица Аргентины. Гостеприимная и легкая для иммиграции 2024, April
Anonim

De reiser i samme retning, men de rister bakken frem og tilbake vinkelrett på retningen bølge er på reise. S bølger er mer farlig enn P-bølger fordi de har større amplitude og produserer vertikal og horisontal bevegelse av bakkeoverflaten.

Er dessuten P- eller S-bølger mer ødeleggende?

Dette er hvordan P bølger reise gjennom jorden, flytte den frem og tilbake. Et jordskjelv forårsaker også sekundær eller skjær bølger , kalt S bølger . Disse kjører med omtrent halvparten av hastigheten P bølger , men kan være mye mer ødeleggende . S bølger flytte jorden vinkelrett på retningen bølge er på reise.

Videre, hvorfor er kjærlighetsbølger de mest ødeleggende? Kjærlighetsbølger har en partikkelbevegelse, som i likhet med S- bølge , er på tvers av forplantningsretningen, men uten vertikal bevegelse. Deres side-til-side-bevegelse (som en slange som vrir seg) får bakken til å vri seg fra side til side, det er derfor Kjærlighetsbølger forårsake mest skader på strukturer.

Også å vite, hva forårsaker mer skade S-bølger eller P-bølger?

S bølger reise typisk 60% av hastigheten på P bølger . De er typisk mer skadelig enn P bølger fordi de er flere ganger høyere i amplitude. Jordskjelv produserer også overflate bølger som evt årsaken bevegelse vinkelrett på overflaten eller parallelt med overflaten.

Hvorfor forårsaker overflatebølger mest skade?

Svar og forklaring: Overflatebølger generert fra jordskjelv kan forårsake mest skade fordi selv om de reiser med en lavere hastighet enn P (primær) eller S (sekundær)

Anbefalt: