Hvordan velger du en indikator?
Hvordan velger du en indikator?

Video: Hvordan velger du en indikator?

Video: Hvordan velger du en indikator?
Video: Как проверить генератор. За 3 минуты, БЕЗ ПРИБОРОВ и умений. 2024, Kan
Anonim

Du må åpenbart velg en indikator som endrer farge så nært det ekvivalenspunktet som mulig. Det varierer fra titrering til titrering. Det neste diagrammet viser pH-kurven for å tilsette en sterk syre til en sterk base. Overlagret på den er pH-områdene for metyloransje og fenolftalein.

Følgelig, hvordan velger du en indikator for en titrering?

Titreringer . Fordi en merkbar pH-endring oppstår nær ekvivalenspunktet til syre-base titreringer , en indikator kan brukes til å signalisere slutten av en titrering . Når velge an indikator forsyre-base titreringer , velge an indikator hvis pH-område faller innenfor pH-endringen av reaksjonen.

Man kan også spørre seg, hva er de ulike typene indikatorer? De fleste indikatorer er i seg selv svake syrer og reagerer på endringer i hydrogenionkonsentrasjonen.

  • Lakmus. Den vanligste av alle indikatorer er lakmuspapir.
  • Fenolftalein.
  • Bromtymol blå.
  • Universell indikator.

I forhold til dette, hvordan fungerer indikatorer?

pH indikatorer oppdage tilstedeværelsen av H+ og OH-. De gjøre dette ved å reagere med H+ og OH-: de er selv svake syrer og baser. Hvis en indikator er en svak syre og er farget og dens konjugerte base har en annen farge, forårsaker deprotonering en fargeendring.

Hvorfor er metyloransje oransje i fargen?

Metyloransje er en pH-indikator som ofte brukes i titrering på grunn av dens klare og distinkte farge variasjon ved forskjellige pH-verdier. Metyloransje viser rødt farge i surt medium og gul farge i grunnleggende medium. For det endrer seg farge ved pH til en middels styrkesyre, brukes den vanligvis i titrering for syrer.

Anbefalt: