Innholdsfortegnelse:

Hvordan føres krakking av hydrokarboner?
Hvordan føres krakking av hydrokarboner?

Video: Hvordan føres krakking av hydrokarboner?

Video: Hvordan føres krakking av hydrokarboner?
Video: Cracking a hydrocarbon 2024, Kan
Anonim

I petrokjemi, petroleumsgeologi og organisk kjemi , sprekker er prosessen der komplekse organiske molekyler som kerogener eller langkjedede hydrokarboner brytes ned til enklere molekyler som lys hydrokarboner , ved å bryte karbon-karbonbindinger i forløperne.

Derfor, hvorfor sprekker vi hydrokarboner?

Grunner til cracking Cracking er viktig av to hovedgrunner: Det hjelper å matche tilbudet av brøker med etterspørselen etter dem. Den produserer alkener, som er nyttig som råstoff for den petrokjemiske industrien.

Spørsmålet er deretter, hvordan utføres cracking? Sprekker er navnet på å bryte opp store hydrokarbonmolekyler i mindre og mer nyttige biter. Dette oppnås ved å bruke høye trykk og temperaturer uten katalysator, eller lavere temperaturer og trykk i nærvær av en katalysator.

Foruten dette, hvordan utføres cracking GCSE?

Sprekker lar store hydrokarbonmolekyler brytes ned til mindre, mer nyttige hydrokarbonmolekyler. Fraksjoner som inneholder store hydrokarbonmolekyler varmes opp for å fordampe dem. De blir deretter: oppvarmet til 600-700°C.

Hva er de to metodene for cracking?

Typer cracking

  • FCC – Fluid Catalytic Cracking: Den brukes hovedsakelig i petroleumsraffinører.
  • Hydrocracking: Det er en katalytisk krakkingsprosess, hvor den bruker hydrocracking for å bryte C-C-bindinger.
  • Steam Cracking: Det er en petrokjemisk prosess som involverer nedbrytning av mettede hydrokarboner til mindre umettede hydrokarboner.

Anbefalt: