Hvorfor sprekker vi hydrokarboner?
Hvorfor sprekker vi hydrokarboner?

Video: Hvorfor sprekker vi hydrokarboner?

Video: Hvorfor sprekker vi hydrokarboner?
Video: Hvorfor er drab på kvinder ofte forudsigelige? 2024, Kan
Anonim

Grunner til sprekker

Cracking er viktig av to hovedgrunner: Det hjelper å matche tilbudet av brøker med etterspørselen etter dem. Den produserer alkener, som er nyttig som råstoff for den petrokjemiske industrien

På denne måten, hva er hensikten med å sprekke?

Sprekker , i petroleumsraffinering, prosessen der tunge hydrokarbonmolekyler brytes opp til lettere molekyler ved hjelp av varme og vanligvis trykk og noen ganger katalysatorer. Sprekker er den viktigste prosessen for kommersiell produksjon av bensin og diesel.

Spørsmålet er deretter, hva er de to typene sprekker? Typer cracking - Termisk Sprekker og katalytisk Sprekker . Sprekker er en prosess der komplekse organiske forbindelser med høy molekylvekt brytes ned til mindre fragmenter av molekyler. De komplekse organiske forbindelsene med høy molekylvekt er vanligvis langkjedede hydrokarboner som petroleum.

Dessuten, hvorfor bryter vi opp langkjedede hydrokarboner?

Sprekking tillater store hydrokarbon molekyler å være brutt ned til mindre, mer nyttig hydrokarbon molekyler. Sprekking produserer en blanding av mindre alkaner og alkener. Dette bidrar til å møte etterspørselen etter de mer nyttige fraksjonene og øke fortjenesten.

Hvordan blir alkaner sprukket?

Sprekker er en reaksjon der større mettede hydrokarbonmolekyler brytes ned til mindre, mer nyttige hydrokarbonmolekyler, hvorav noen er umettede: de opprinnelige utgangshydrokarbonene er alkaner . produktene til sprekker inkludere alkaner og alkener, medlemmer av en annen homolog serie.

Anbefalt: