Hvordan merker du toppunktet og symmetriaksen?
Hvordan merker du toppunktet og symmetriaksen?

Video: Hvordan merker du toppunktet og symmetriaksen?

Video: Hvordan merker du toppunktet og symmetriaksen?
Video: Parabola vertex and axis of symmetry | Quadratic equations | Algebra I | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

De symmetriakse går alltid gjennom toppunkt av parabelen. x -koordinaten til toppunkt er ligningen av symmetriaksen av parabelen. For en kvadratisk funksjon i standardform, y=ax2+bx+c, den symmetriakse er en vertikal linje x=−b2a.

Tilsvarende, hvordan finner du toppunktet og symmetriaksen?

De Vertex Formen til en kvadratisk funksjon er gitt ved: f(x)=a(x−h)2+k, hvor (h, k) er Vertex av parabelen. x=h er symmetriaksen . Bruk å fullføre kvadratmetoden for å konvertere f(x) til Vertex Skjema.

Foruten ovenfor, HVA ER A i toppunktform? y = a(x – h)2 + k, hvor (h, k) er toppunkt . "a" i toppunkt form er den samme "a" som. i y = akse2 + bx + c (det vil si at begge a-ene har nøyaktig samme verdi). Tegnet på "a" forteller deg om kvadratisk åpner opp eller åpner ned.

Spørsmålet er også, hva er toppunkt og symmetriakse?

Grafen til en kvadratisk funksjon er en parabel. De symmetriakse av en parabel er en vertikal linje som deler parabelen i to kongruente halvdeler. De symmetriakse går alltid gjennom toppunkt av parabelen. x -koordinaten til toppunkt er ligningen av symmetriaksen av parabelen.

Hva er toppunktet til en graf?

De toppunkt av en parabel er punktet der parabelen krysser sin symmetriakse. Hvis koeffisienten til x2-leddet er positiv, vil toppunkt vil være det laveste punktet på kurve , punktet nederst på " U "-formen. I denne ligningen er toppunkt av parabelen er punktet (h, k).

Anbefalt: