Innholdsfortegnelse:

Hvordan identifiserer du nedslagskratere?
Hvordan identifiserer du nedslagskratere?

Video: Hvordan identifiserer du nedslagskratere?

Video: Hvordan identifiserer du nedslagskratere?
Video: Hvordan identifiserer du et cyberangrep? 2024, Kan
Anonim

Identifisering av nedslagskratere

Ikke-eksplosiv vulkan kratere kan vanligvis skilles fra nedslagskratere ved deres uregelmessige form og assosiasjonen av vulkanske strømmer og andre vulkanske materialer. Nedslagskratere produserer også smeltede bergarter, men vanligvis i mindre volumer med forskjellige egenskaper.

På samme måte kan man spørre seg, hva er nedslagskratere forårsaket av?

An nedslagskrater er en sirkulær fordypning på en overflate, vanligvis refererer til en planet, måne, asteroide eller et annet himmellegeme, forårsaket av en kollisjon av et mindre legeme (meteor) med overflaten.

Spørsmålet er deretter, hva er de 5 typene nedslagskratere? Lunar nedslagskratere kommer i tre grunnleggende typer : enkelt kratere , kompleks kratere , og bassenger. Enkel kratere er det folk flest tenker på når de visualiserer en krater . De har en tendens til å være skålformede med avrundede eller små, flate gulv. Enkel kratere har også glatte felger som mangler terrasser.

På samme måte spør folk, hvordan kan vi se forskjellen mellom vulkanske kratere og et krater dannet av et nedslag?

Vulkankratere kan ha en kjegle eller flanker knyttet til krater . Nedslagskratere kan ha sentrale topper, utkast, hevede felger og gulv som er lavere i høyden enn det omkringliggende terrenget som kan skille dem fra vulkanske kratere . I løpet av en innvirkning hendelsen, blir steinene som er påvirket sjokkert.

Hvor dypt er nedslagskrateret?

Meteorkrateret ligger i en høyde på 1 719 m over havet. Det er omtrent 1 200 m i diameter, rundt 170 m (560 fot) dyp , og er omgitt av en kant som stiger 45 m over de omkringliggende slettene.

Anbefalt: