Hvordan identifiserer du vinkelpar?
Hvordan identifiserer du vinkelpar?

Video: Hvordan identifiserer du vinkelpar?

Video: Hvordan identifiserer du vinkelpar?
Video: Hvordan identifiserer du et cyberangrep? 2024, Kan
Anonim

Skjæringspunktet mellom de to linjene har skapt vinkelpar . Vinkelpar er to vinkler som deler et unikt forhold. De vinkelpar i dette diagrammet har et mål som tilsvarer 180° som er målet på en rett vinkel . Vinkelpar som har en sum på 180° kalles supplerende vinkler.

På samme måte, hva er alle vinkelparene?

I geometri, par av vinkler kan forholde seg til hverandre på flere måter. Noen eksempler er utfyllende vinkler , supplerende vinkler , vertikal vinkler , alternativt interiør vinkler , alternativt eksteriør vinkler , tilsvarende vinkler og tilstøtende vinkler.

Man kan også spørre seg, hva er en parvinkel? Par med vinkler . Området mellom to uendelig lange linjer som peker en bestemt retning (stråle) fra et felles punkt (eller toppunkt) kalles en vinkel . Det vil si at mengden av svingen måles med an vinkel . De par av vinkler er ingenting annet enn de to vinkler.

På samme måte spørs det, hva er de forskjellige spesielle parene av vinkler?

Spesielle par Alternativt interiør Vinkler -- Vinkler på motsatte sider av en tverrgående, men mellom de to parallelle linjene danner supplerende vinkelpar . Alternativt eksteriør Vinkler -- Vinkler på motsatte sider av en tverrgående men utenfor de to parallelle linjene danner supplerende vinkelpar.

Er parallelle linjer kongruente?

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, er de tilsvarende vinklene kongruent . Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de tilsvarende vinklene er kongruent , den linjene er parallelle . Innvendige vinkler på samme side av transversalen: Navnet er en beskrivelse av "plasseringen" til disse vinklene.

Anbefalt: