Hva gjør vulkansk jord med vin?
Hva gjør vulkansk jord med vin?

Video: Hva gjør vulkansk jord med vin?

Video: Hva gjør vulkansk jord med vin?
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2024, April
Anonim

I tillegg er det et stort utvalg av typer vulkansk jord , samt vingårdene de ligger i. Men generelt sett, vulkansk jord oppmuntre til utvikling av ønskelige smaks- og teksturforbindelser i vindruer; slik jordsmonn er porøse og gir god drenering, noe som får vinrankene til å vokse dypt for å søke næringsstoffer.

Med tanke på dette, hva er vulkansk vin?

Viner fra flere typer vulkansk jord-lava, pimpstein, aske, basalt og mer-kan variere mye, men de fleste deler komplekse aromaer, appetittvekkende høy surhet og salte, salte, jordnære smaker. Porøsiteten til disse jorda lagrer mer vann, noe som bidrar til viner ' karakteristisk friskhet og overflod.

Vet også hvor fruktbar vulkansk jord er? Jords fruktbarhet er rik på næringsstoffer som sink, klor, jern, kobolt, nitrogen, bor og mange flere. Lava som kommer ned langs siden brytes sakte ned for å dannes fruktbar jord , som rommer mye vann. Asken fra vulkaner kan være bra fordi det frigjør verdifulle næringsstoffer som vil gjøre jord mer fruktbar.

Med tanke på dette, hva brukes vulkansk jord til?

Det er et godt spørsmål. Jeg antar den viktigste gode effekten det vulkaner har på miljøet er å gi næringsstoffer til omgivelsene jord . Vulkanisk aske inneholder ofte mineraler som er gunstige for planter, og hvis det er veldig fin aske kan den raskt brytes ned og blandes inn i jord.

Hva er pH i vulkansk jord?

På den annen side har de moderat forvitrede askejordene i de tørrere områdene overflatejord pH-verdier som varierer fra 6,0 til 7,0 . For å senke jords pH for blåbærproduksjon vil begge jordtyper kreve et forsuringsprogram for å senke pH under 5,0.

Anbefalt: