Hva forstår du med organisk materiale i jord?
Hva forstår du med organisk materiale i jord?

Video: Hva forstår du med organisk materiale i jord?

Video: Hva forstår du med organisk materiale i jord?
Video: Soil organic matter: Everything you need to know about organic matter on your farm 2024, April
Anonim

Jord organisk materiale (SOM) er organisk materiale komponent av jord , bestående av plante- og dyrerester i forskjellige stadier av nedbrytning, celler og vev av jord mikrober, og stoffer at jord mikrober syntetiserer.

På samme måte spørs det, hva menes med organisk materiale?

Organisk materiale (eller organisk materiale ) er saken som har kommet fra en nylig levende organisme. Det er i stand til forfall, eller er et produkt av forfall; eller er sammensatt av organiske forbindelser . Det er ikke en definisjon av organisk materiale kun. De organisk materiale i jord kommer fra planter og dyr.

Deretter er spørsmålet, hva er eksempler på organisk materiale i jord? Den levende delen av jord organisk materiale inkluderer et bredt utvalg av mikroorganismer, som bakterier, virus, sopp, protozoer og alger. Det inkluderer til og med planterøtter og insekter, meitemark og større dyr, for eksempel føflekker, skogchucker og kaniner som tilbringer noen av sin tid i jord.

Her, hva er jordsmonnets organiske materiale og dets betydning?

Organisk materiale inkluderer plante- eller dyremateriale som kommer tilbake til jorden og går gjennom de nedbrytningsprosess. I tillegg til å gi næringsstoffer og habitat til levende organismer i jorda , organisk materiale binder også jord partikler til aggregater og forbedrer de vannholdekapasitet på jord.

Hva er tre eksempler på organisk materiale i jordsmonn?

Bakterier, sopp, nematoder, protozoer, leddyr, etc. Jord organisk materiale - Refererer til organisk komponent av jord , bestående av tre primære deler inkludert små (ferske) planterester og små levende jord organismer, nedbrytende (aktive) organisk materiale , og stabil organisk materiale (humus).

Anbefalt: