Hva er et eksempel på en genfamilie?
Hva er et eksempel på en genfamilie?

Video: Hva er et eksempel på en genfamilie?

Video: Hva er et eksempel på en genfamilie?
Video: Presentasjoner - råd og tips som hjelper deg å presentere 2024, Kan
Anonim

Gene familie : En gruppe av gener som er relatert i struktur og ofte i funksjon. De gener i en genfamilie stammer fra en forfedre genet . Til eksempel , hemoglobinet gener tilhører en genfamilie som ble skapt av genet duplisering og divergens.

Folk spør også, hvordan skapes genfamilier?

EN genfamilie er et sett med flere lignende gener , dannet ved duplisering av en enkelt original genet , og generelt med lignende biokjemiske funksjoner. En slik familie er gener for humane hemoglobinunderenheter; de ti gener er i to klynger på forskjellige kromosomer, kalt α-globin og β-globin loci.

hva består en multigenfamilie av? Definisjon av multigenfamilier Begrepet multigenfamilier brukes bredt til å inkludere grupper av gener fra den samme organismen som koder for proteiner med lignende sekvenser enten over hele lengden eller begrenset til et spesifikt domene.

Angående dette, hva er typene gener?

Bakterier har tre typer gener : strukturell, operatør og regulator. Strukturell gener kode for syntese av spesifikke polypeptider. Operatør gener inneholde koden som er nødvendig for å starte prosessen med å transkribere DNA-meldingen til en eller flere strukturelle gener inn i mRNA.

Hvorfor er genfamilier viktige?

Populasjonsgenetikkteori om identitetskoeffisienter blant genet medlemmer av en genfamilie viser at balansen mellom diversifisering ved mutasjon, og homogenisering ved ulik kryssing over og genet konvertering, er viktig . Også utviklingen av nye funksjoner skyldes genet duplisering etterfulgt av differensiering.

Anbefalt: