Hva er et eksempel på et amorft stoff?
Hva er et eksempel på et amorft stoff?

Video: Hva er et eksempel på et amorft stoff?

Video: Hva er et eksempel på et amorft stoff?
Video: Самые жуткие существа Говарда Лавкрафта. Большой выпуск 2024, Mars
Anonim

Amorfe faste stoffer inkludere både naturlige og menneskeskapte materialer. Den oftest siterte eksempel på et amorft fast stoff er glass. Derimot, amorfe faste stoffer er felles for alle undergrupper av faste stoffer . Ytterligere eksempler inkluderer tynnfilmsmøremidler, metallglass, polymerer og geler.

Angående dette, hva menes med amorft fast stoff?

An amorft fast stoff har ikke en bestemt geometrisk eller krystallinsk form. An amorft fast stoff er en hvilken som helst ikke-krystallinsk fast der atomene og molekylene ikke er organisert i et bestemt gittermønster. Slik faste stoffer inkluderer glass, plast og gel.

Man kan også spørre seg om gummi er et amorft stoff? I motsetning til en krystallinsk fast , en amorft fast stoff er en fast som mangler en ordnet intern struktur. Noen eksempler på amorfe faste stoffer inkludere gummi , plast og geler. I motsetning til krystallinsk faste stoffer som har regelmessige spaltningsplaner, de fysiske egenskapene til amorfe faste stoffer er like i alle retninger.

I denne forbindelse, hva gjør noe til en krystall eller et amorft fast stoff?

Bestanddelene i en fast kan ordnes på to generelle måter: de kan danne en regelmessig repeterende tredimensjonal struktur kalt a krystall gitter, og dermed produsere et krystallinsk fast stoff , eller de kan aggregeres uten spesiell rekkefølge, i så fall danner de en amorft fast stoff (fra gresk ámorphos, som betyr"

Hva er forskjellen mellom amorft fast stoff og krystallinsk fast stoff?

Krystallinske faste stoffer har en bestemt form med ordnede ioner, molekyler eller atomer i en tredimensjonalt mønster ofte kalt krystallgitter. Krystallinsk komponenter holdes sammen av jevne intermolekylære krefter mens i amorfe faste stoffer disse kreftene er forskjellige fra ett atom til et annet.

Anbefalt: