Hva forårsaker befolkningsflaskehals?
Hva forårsaker befolkningsflaskehals?

Video: Hva forårsaker befolkningsflaskehals?

Video: Hva forårsaker befolkningsflaskehals?
Video: Darshan Raval - Hawa Banke | Official Music Video | Nirmaan | Indie Music Label 2024, Kan
Anonim

EN befolkningsflaskehals er en hendelse som drastisk reduserer størrelsen på en befolkning . De flaskehals kan være forårsaket av ulike hendelser, som for eksempel en miljøkatastrofe, jakt på en art til utryddelse eller ødeleggelse av habitater som resulterer i organismers død.

Med tanke på dette, hva forårsaket den menneskelige flaskehalsen?

Genetisk flaskehals i mennesker Toba-utbruddet har vært knyttet til en genetisk flaskehals i menneskelig evolusjon for rundt 70 000 år siden, som kan ha resultert av en kraftig reduksjon i størrelsen på totalen menneskelig befolkning på grunn av virkningene av utbruddet på det globale klimaet.

Deretter er spørsmålet, hva vil forårsake menneskelig utryddelse? Men mange mulige scenarier av menneskeskapt utryddelse har blitt foreslått; som for eksempel menneskelig global kjernefysisk utslettelse, biologisk krigføring eller frigjøring av apandemi- forårsaker agent, overbefolkning, økologisk kollaps og klimaendringer.

Så, hva betyr genetisk flaskehals?

EN befolkningsflaskehals eller genetiske flaskehalser en kraftig reduksjon i størrelsen på en befolkning på grunn av miljøhendelser (som hungersnød, jordskjelv, flom, branner, sykdom eller tørke) eller menneskelige aktiviteter (som folkemord).

Hva er den største trusselen mot menneskeheten?

Menneskeskapt. Cambridge-prosjektet ved CambridgeUniversity uttaler at " største truslene " til menneskelig arter er menneskeskapte; de er kunstig intelligens, global oppvarming, atomkrig og roguebioteknologi.

Anbefalt: