Hva er funksjonen til mitokondrier i biologi?
Hva er funksjonen til mitokondrier i biologi?

Video: Hva er funksjonen til mitokondrier i biologi?

Video: Hva er funksjonen til mitokondrier i biologi?
Video: Cellenes oppbygning 2024, Kan
Anonim

Mitokondrier er en del av eukaryote celler. Hovedoppgaven til mitokondrier er å utføre cellulær respirasjon . Dette betyr at den tar inn næringsstoffer fra cellen, bryter den ned og gjør den om til energi . Dette energi brukes deretter av cellen til å utføre ulike funksjoner.

Følgelig, hva er de tre funksjonene til mitokondrier?

Funksjon. De mest fremtredende rollene til mitokondrier er å produsere energivalutaen til celle , ATP (dvs. fosforylering av ADP), gjennom respirasjon, og for å regulere cellulær metabolisme. Det sentrale settet av reaksjoner involvert i ATP-produksjon er samlet kjent som sitronsyresyklusen, eller Krebs-syklusen.

Man kan også spørre seg, hva er definisjonen på mitokondrier i biologi? Definisjon . substantiv, flertall: mitokondrier . En sfærisk eller stavformet organell med sitt eget genom, og er ansvarlig for genereringen av det meste av cellens tilførsel av adenosintrifosfat gjennom prosessen med cellulær respirasjon. Supplement. De mitokondrier blir sett på som kraftsenteret til eukaryote celler.

Her, hva er delene av mitokondrier og dens funksjon?

Struktur av mitokondrier Den ytre membranen dekker overflaten av mitokondrier , mens den indre membranen er plassert innenfor og har mange folder kalt cristae. Foldene øker overflaten av membranen, noe som er viktig fordi den indre membranen holder proteinene involvert i elektrontransportkjeden.

Hvorfor er mitokondristrukturen viktig?

Membranene lager to rom. Intermembranrommet, som antydet, er området mellom de indre og ytre membranene. Den har en viktig rolle i den primære funksjonen til mitokondrier , som er oksidativ fosforylering. Matrisen inneholder enzymene som er ansvarlige for sitronsyresyklusreaksjonene.

Anbefalt: