Innholdsfortegnelse:

Hvordan analyserer du en stamtavle?
Hvordan analyserer du en stamtavle?

Video: Hvordan analyserer du en stamtavle?

Video: Hvordan analyserer du en stamtavle?
Video: Genetik og molekylærbiologi - Analyse af stamtræer | Biotech Academy 2024, Kan
Anonim

Leser en stamtavle

  1. Bestem om egenskapen er dominant eller recessiv. Hvis egenskapen er dominerende, må en av foreldrene ha egenskapen.
  2. Bestem om diagrammet viser en autosomal eller kjønnsbundet (vanligvis X-koblet) egenskap. For eksempel, i X-koblede recessive egenskaper, er menn mye oftere påvirket enn kvinner.

Med tanke på dette, hvordan analyseres dataene i stamtavlediagrammer?

En serie symboler brukes til å representere forskjellige aspekter av en stamtavle . Nedenfor er de viktigste symbolene som brukes når du tegner en stamtavle . En gang fenotypisk data er samlet fra flere generasjoner og stamtavle er tegnet, forsiktig analyse vil tillate deg å avgjøre om egenskapen er dominant eller recessiv.

Vet også, hvilken informasjon kan finnes på en stamtavle? EN stamtavle diagram er et diagram som viser forekomst og utseende av fenotyper av et bestemt gen eller organisme og dets forfedre fra en generasjon til den neste, oftest mennesker, utstillingshunder og veddeløpshester.

Bare så, hva er kjennetegnene til en dominerende stamtavle?

Kjennetegn av autosomal dominerende egenskaper : -Hver berørt person har minst én berørt forelder. -Når egenskapen (eller sykdommen) er sjelden i befolkningen, viser vertikalt mønster av arv i stamtavle (berørte menn og kvinner i hver generasjon).

Hvordan vil du beskrive en stamtavle?

EN stamtavle diagrammet viser et slektstre, og viser medlemmene av familien som er påvirket av en genetisk egenskap. Dette diagrammet viser fire generasjoner av en familie med fire individer som er rammet av en form for fargeblindhet. Sirkler representerer kvinner og firkanter representerer menn.

Anbefalt: