Hva er sant om breddegrader?
Hva er sant om breddegrader?

Video: Hva er sant om breddegrader?

Video: Hva er sant om breddegrader?
Video: Breddegrader – Episode 6: Opp til eksamen 2024, Kan
Anonim

Fakta om Breddegradslinjer - Er kjent som paralleller. --Løp i øst-vestlig retning. --Mål avstand nord eller sør fra ekvator. --Bli kortere mot polene, med bare ekvator, den lengste, en stor sirkel.

Deretter kan man også spørre, hva kalles breddegrader?

Breddegradslinjer er også kalt paralleller fordi de løper horisontalt til hverandre og ekvator.

For det andre, hva er betydningen av lengde- og breddegrad? Disse linjene lar deg raskt og nøyaktig lokalisere steder og funksjoner på jordens overflate. Breddegrad og lengdegrad også spille en viktig rolle ved å bestemme tider og datoer. Breddegrad : Linjer av breddegrad er imaginære linjer som går i øst-vest (side-til-side) retning rundt jorden.

I forhold til dette, hva er de to breddegradslinjene?

De fem store paralleller av breddegrader fra nord til sør kalles: polarsirkelen, Kreftens vendekrets , Ekvator , Steinbukkens vendekrets , og Antarktissirkelen. På et kart der kartets orientering enten er rett nord eller rett sør, vises breddegrad som horisontale linjer.

Hva kalles lengdegrad 0?

Meridianen som går gjennom Greenwich, England, er internasjonalt akseptert som linjen til 0 grader lengdegrad , eller prime meridian. Antiridianen er halvveis rundt om i verden, på 180 grader. Det er grunnlaget for den internasjonale datolinjen.

Anbefalt: