Hva slags klima oppleves av de som bor på de midtre breddegrader?
Hva slags klima oppleves av de som bor på de midtre breddegrader?

Video: Hva slags klima oppleves av de som bor på de midtre breddegrader?

Video: Hva slags klima oppleves av de som bor på de midtre breddegrader?
Video: Climate Zones of the Earth - The Dr. Binocs Show | Best Learning Videos For kids | Dr Binocs 2024, Kan
Anonim

I geografi, den tempererte eller lunken klima av jorden forekommer i midtre breddegrader , som spenner mellom tropene og de polare områdene på jorden. I de fleste klima klassifiseringer, temperert klima referere til klima sone mellom 35 og 50 nord og sør breddegrader (mellom subarktisk og subtropisk klima ).

Også å vite er hvordan været er på de midtre breddegrader?

Disse klima strekker seg fra 20°-35° nord og sør for ekvator og i store kontinentale områder av midten - breddegrader ofte omgitt av fjell. Dette klima har generelt varme og fuktige somre med milde vintre. Dens utstrekning er fra 30°50° av breddegrad hovedsakelig på de østlige og vestlige grensene til de fleste kontinenter.

Videre, hva er kjennetegnene ved klima på middels breddegrad? Den fuktige midten - breddegradsklima er delt i to hoveddeler klima soner. Den ene har milde vintre, og den andre har strenge vintre med vedvarende snødekke. Klimaer med milde vintre inkluderer fuktig subtropisk klima , marine vestkysten klima , og Middelhavet klima.

På samme måte spørs det hvordan klimaet er på de midtre breddegradene i Sør-Amerika?

Arid klima Det årlige området i gjennomsnitt månedlig temperaturer i Patagonia - den største i Sør Amerika -er mer enn 20 °C, et resultat av varme somre og kalde vintre. Atacama-ørkenen, en smal stripe langs stillehavskysten mellom breddegrader 5° og 31° S , er en kystørken.

Hva er breddegrad i klima?

Breddegrad & Klima Soner. Breddegrad angir plasseringen av et sted nord eller sør for ekvator og uttrykkes ved vinkelmålinger fra 0° ved ekvator til 90° ved polene. Annerledes breddegrader på jorden mottar forskjellige mengder sollys, og er en nøkkelfaktor for å bestemme en regions klima.

Anbefalt: