Hvordan fungerer termokrome flytende krystaller?
Hvordan fungerer termokrome flytende krystaller?

Video: Hvordan fungerer termokrome flytende krystaller?

Video: Hvordan fungerer termokrome flytende krystaller?
Video: What are Thermochromic Liquid Crystals? 2024, April
Anonim

Termokromisk maling bruk flytende krystaller eller leuco-fargeteknologi. Etter å ha absorbert en viss mengde lys eller varme, endres den krystalliske eller molekylære strukturen til pigmentet reversibelt på en slik måte at det absorberer og sender ut lys med en annen bølgelengde enn ved lavere temperaturer.

Også å vite er, hvordan fungerer et flytende krystalltermometer?

EN flytende krystall termometer , temperaturlist eller plastlist termometer er en type termometer som inneholder varmefølsom (termokrom) flytende krystaller i en plastremse som endrer farge for å indikere forskjellige temperaturer. Oppløsningen av flytende krystall sensorene er i området 0,1°C.

For det andre, hva er et termokromt materiale? 2.4 Termokromikk Materialer Termokromiske materialer endre fargen reversibelt ved en temperaturendring. Termokromiske materialer er vanligvis organiske leuko-fargestoffblandinger, sammensatt av fargedanneren, fargefremkalleren og løsningsmidlet. Fargedanneren er vanligvis en syklisk ester og bestemmer grunnfargen.

Foruten ovenfor, hvordan endrer flytende krystaller farge?

Molekylene i a væske krystall kan bevege seg uavhengig, som i en væske , men forblir noe organisert, som i en krystall (fast). Disse flytende krystaller svare til Endringer i temperatur med skifter farge . Når temperaturen øker, vil deres fargeendringer fra rød til oransje, gul, grønn, blå og lilla.

Hvor lenge varer termokrom maling?

ett år

Anbefalt: