Hvorfor endrer flytende krystaller farge med temperaturen?
Hvorfor endrer flytende krystaller farge med temperaturen?

Video: Hvorfor endrer flytende krystaller farge med temperaturen?

Video: Hvorfor endrer flytende krystaller farge med temperaturen?
Video: Monitors Explained - LCD, LED, OLED, CRT, TN, IPS, VA 2024, April
Anonim

Molekylene i a væske krystall kan bevege seg uavhengig, som i en væske , men forblir noe organisert, som i en krystall (fast). Disse flytende krystaller svare til Endringer i temperatur av skifter farge . Som temperatur øker, deres fargeendringer fra rød til oransje, gul, grønn, blå og lilla.

Videre, hvilken type flytende krystall er farget og endrer farge med temperaturen?

Termokromiske flytende krystaller

I tillegg, hvordan fungerer termokrome flytende krystaller? Termokromisk maling bruk flytende krystaller eller leuco-fargeteknologi. Etter å ha absorbert en viss mengde lys eller varme, endres den krystalliske eller molekylære strukturen til pigmentet reversibelt på en slik måte at det absorberer og sender ut lys med en annen bølgelengde enn ved lavere temperaturer.

På samme måte, hvordan fungerer flytende krystaller som temperatursensorer?

Flytende krystaller har de mekaniske egenskapene til en væske , men har de optiske egenskapene til en enkelt krystall . Temperatur endringer kan påvirke fargen på en flytende krystall , noe som gjør dem nyttige for temperatur mål. Oppløsningen av flytende krystall sensorer er i området 0,1°C.

Hva brukes termokromisk pigment til?

Termokromisk materialer endrer farge ved spesifikke temperaturer. Vanligvis er de innlemmet i et spesielt blekk og trykt på plastfilmer for å lage termometre eller temperaturindikatorer. Batteriteststrimmelen er et godt eksempel.

Anbefalt: