Hvorfor fungerer Oobleck som et fast stoff og flytende?
Hvorfor fungerer Oobleck som et fast stoff og flytende?

Video: Hvorfor fungerer Oobleck som et fast stoff og flytende?

Video: Hvorfor fungerer Oobleck som et fast stoff og flytende?
Video: How To Make Magic Mud - From a Potato! 2024, April
Anonim

Oobleck er en ikke-newtonsk væske, en betegnelse på væsker som endrer viskositet (hvor lett de flyter) under stress. Denne frastøtende kraften hjelper slurryen til å flyte, som partikler foretrekker et lag med væske mellom da. Men når de presses sammen, tar friksjonen over og partiklene beveger seg som et solid.

Også spurt, hvorfor er Oobleck både et fast stoff og en væske?

I oobleck , den relativt store fast maisstivelsesmolekyler danner lange kjeder. De mindre vannmolekylene flyter forbi hverandre og mellom maisstivelsesmolekyler som lar kjedene gli og flyte rundt hverandre. Det er derfor oobleck oppfører seg som en væske når den ikke er under press.

Videre, hvordan er Oobleck som en væske? Oobleck . Oobleck er en suspensjon av maisstivelse og vann som kan oppføre seg som en solid eller en væske avhengig av hvor mye press du legger på. Prøv å ta litt i hånden, og det vil danne en solid ball i håndflaten din til du slipper trykket. Deretter vil det flyte ut mellom fingrene dine.

er Oobleck fast eller flytende?

Oobleck er en ikke-newtonsk væske ; den har egenskapene til begge væsker og faste stoffer . Du kan sakte dyppe hånden inn i den som en væske , men hvis du klemmer på oobleck eller slå den, vil det føles fast . Navnet oobleck kommer fra Dr.

Når Oobleck oppfører seg som et solid, hvilken type solid ville du anse det for å være og hvorfor?

Når du klem, rull eller agitere dem, vil "atomkjedene" bli viklet inn og form en fast ! Stoffer som Oobleck blir referert til som "ikke-newtonske væsker" fordi de ikke har de normale egenskapene til noen av dem faste stoffer eller væsker.

Anbefalt: