Hvordan bruker politiet kromatografi?
Hvordan bruker politiet kromatografi?

Video: Hvordan bruker politiet kromatografi?

Video: Hvordan bruker politiet kromatografi?
Video: КЕМПИНГ ПОД ДОЖДЕМ - ПАЛАТКА В ПАЛАТКЕ 2024, Kan
Anonim

I rettsmedisin, politiet bruker kromatografi å identifisere og analysere stoffer funnet på et åsted. Hver blanding består av molekyler av forskjellige kjemikalier, i varierende mengder. Kromatografi fungerer ved å skille kjemikaliene ut av en blanding og studere hvordan molekylene oppfører seg under separasjonsprosessen.

Herav, hvordan bruker politiet kromatografi for å løse forbrytelser?

Bakgrunn: Kromatografi er en metode for å analysere blandinger ved å separere dem i kjemikaliene de er laget av. Rettsmedisinere er i stand til det bruk blekk kromatografi for å løse forbrytelser ved å matche dokumenter eller flekker funnet på en forbrytelse scene til markøren eller pennen som tilhører en mistenkt.

Deretter er spørsmålet, hva er prosessen med kromatografi? Kromatografi er faktisk en måte å skille ut en blanding av kjemikalier, som er i gass- eller flytende form, ved å la dem krype sakte forbi et annet stoff, som typisk er en væske eller et fast stoff. Når den mobile fasen beveger seg, skiller den seg ut i sine komponenter på den stasjonære fasen.

Også spurt, hvordan brukes kromatografi i rettsmedisin?

Gass Kromatografi er brukt på flyplasser for å oppdage bomber og er brukt er rettsmedisin på mange forskjellige måter. Det er brukt å analysere fibre på en persons kropp og også analysere blod funnet på et åsted. I gass kromatografi helium er brukt å flytte en gassblanding gjennom en kolonne av absorberende materiale.

Hvilke blandinger kan separeres ved kromatografi?

Separerer oppløste faste stoffer - kromatografi Det brukes ofte når de oppløste stoffene er farget, som blekk, matfarger og plantefarger. Det fungerer fordi noen av de fargede stoffene løses opp i løsemidlet som brukes bedre enn andre, så de reiser lenger opp på papiret.

Anbefalt: