Hvordan skiller kromatografi blandinger?
Hvordan skiller kromatografi blandinger?

Video: Hvordan skiller kromatografi blandinger?

Video: Hvordan skiller kromatografi blandinger?
Video: Studer bioingeniørfag | NTNU i Ålesund 2024, April
Anonim

Kromatografi er faktisk en måte å skille ut a blanding av kjemikalier, som er i gass- eller flytende form, ved å la dem krype sakte forbi et annet stoff, som typisk er en væske eller et fast stoff. Når den mobile fasen beveger seg, blir den skiller ut i sine komponenter på den stasjonære fasen.

Når man tar dette i betraktning, hvordan skiller papirkromatografi blandinger?

Papirkromatografi er en metode for skille oppløste stoffer fra hverandre. Den virker fordi noen av de fargede stoffene løses opp i løsemidlet som brukes bedre enn andre, så de reiser videre oppover papir . En blyantstrek er tegnet, og flekker av blekk eller plantefargestoff er plassert på den.

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer papirkromatografi? Kromatografi er en metode for å separere blandinger ved å bruke et bevegelig løsningsmiddel på filter papir . En dråpe blandingsløsning er flekket nær den ene enden av papir og deretter tørket. Slutten av papir , nærmest flekken, dyppes deretter i løsningsmidlet uten å senke selve flekken.

Foruten ovenfor, hva er prosessen med kromatografi?

Kromatografi er en fysisk separasjonsmetode som fordeler komponenter for å separere mellom to faser, den ene stasjonær (stasjonær fase), den andre (mobilfasen) beveger seg i en bestemt retning. Eluatet er den mobile fasen som forlater kolonnen. Eluenten er løsningsmidlet som bærer analytten.

Hvorfor skiller farger seg i papirkromatografi?

Når vannet kryper oppover papir , den farger vil skille ut i komponentene deres. Kapillærvirkning gjør at løsemidlet beveger seg oppover papir , hvor det møter og løser opp blekket. Det oppløste blekket (den mobile fasen) beveger seg sakte oppover papir (den stasjonære fasen) og skilles ut i forskjellige komponenter.

Anbefalt: