Hvorfor har kalium 4 skjell?
Hvorfor har kalium 4 skjell?

Video: Hvorfor har kalium 4 skjell?

Video: Hvorfor har kalium 4 skjell?
Video: Почему мы перестали пользоваться молочным коктейлем для защиты помидоров от болезней и для подкормки 2024, April
Anonim

4s undernivå (som kun har en orbital) har en lavere energi enn 3d-undernivået (bestående av 5 orbitaler) så elektroner 'fyller' denne 4s-orbitalen med lavere energi først. Og siden 4s undernivå er en del av det 4. energinivået (n= 4 ) skriver du konfigurasjonen av K som 2, 8, 8, 1.

Følgelig, hvor mange skjell har kalium?

Kalium er det fjerde elementet i den første kolonnen i det periodiske systemet. Det er klassifisert som et alkalimetall. Kalium atomer ha 19 elektroner og 19 protoner med ett valenselektron i det ytre skall.

Dessuten, hvor mange elektroner er det i det fjerde skallet? Det fjerde energinivået har 18 elektroner. Det fjerde energinivået i det periodiske systemet inkluderer 4s 3d og 4p orbitalene. 4p orbitalen holder 6 elektroner . Det er en 4d orbital med 10 elektroner som faller sammen med det 5. energinivået i det periodiske system.

På samme måte spørs det, hvorfor er 3. skall 8 eller 18?

Hver skall kan inneholde bare et fast antall elektroner: Den første skall kan inneholde opptil to elektroner, det andre skall kan holde til åtte (2 + 6) elektroner, den tredje skall kan holde til 18 (2 + 6 + 10) og så videre. For en forklaring på hvorfor det finnes elektroner i disse skjell se elektronkonfigurasjon.

Hvorfor går det siste elektronet av kalium inn i 4s i stedet for 3d nivå?

Svar og forklaring: The siste elektron i kalium går inn i 4s orbital heller enn de 3d orbital fordi den 4s orbital har lavere energi nivå enn de 3d orbital. Aufbau-prinsippet sier det elektroner opptar den laveste tilgjengelige energien nivå i grunntilstanden.

Anbefalt: