Hvor mange skjell er fullstendig fylt i et argonatom?
Hvor mange skjell er fullstendig fylt i et argonatom?

Video: Hvor mange skjell er fullstendig fylt i et argonatom?

Video: Hvor mange skjell er fullstendig fylt i et argonatom?
Video: Эта Находка Вызвала Шок у Археологов во Всём Мире 2024, Kan
Anonim

Den er ikke-reaktiv fordi skjell er full . Argon har tre elektroner skjell . Den tredje skall er fylt med åtte elektroner. Derfor er det ikke lett å kombinere med andre elementer.

Angående dette, hvor mange orbitaler er fullstendig fylt i argon?

Når vi skriver konfigurasjonen, legger vi alle 18 elektronene inn orbitaler rundt kjernen til Argon atom. Ved å skrive elektronkonfigurasjonen for Argon de to første elektronene vil gå i 1-tallet orbital.

For det andre, hvor mange energiskjell har natrium? Så for elementet NATRIUM vet du allerede at atomnummeret forteller deg antall elektroner. Det betyr at det er 11 elektroner i et natriumatom. Når du ser på bildet, kan du se at det er to elektroner i skall en, åtte i skall to, og bare en i skall tre.

Med dette i betraktning, hvor mange skjell er det i et atom?

Hver skall kan inneholde bare et fast antall elektroner: Den første skall kan inneholde opptil to elektroner, det andre skall kan inneholde opptil åtte (2 + 6) elektroner, den tredje skall kan holde opptil 18 (2 + 6 + 10) og så videre.

Hvor mange fulle skall er det i et kryptonatom?

Siden krypton er helt til høyre i det periodiske system, dets ytterste skall er full med åtte elektroner. Dette er et av de glade elementene og har en elektronkonfigurasjon på 2-8-18-8. De andre inerte gassene inkludert argon og xenon har også full ytre skjell med åtte elektroner.

Anbefalt: