Hva utgjør en mineralressurs og en malm?
Hva utgjør en mineralressurs og en malm?

Video: Hva utgjør en mineralressurs og en malm?

Video: Hva utgjør en mineralressurs og en malm?
Video: Mineral Resources and Mining Simplified 2024, April
Anonim

Generelt, jo høyere konsentrasjonen av stoffet er, jo mer økonomisk er det er til min. Dermed vi definere an malm som et materiale hvor en eller flere verdifulle stoffer kan utvinnes økonomisk. Gangue mineraler er mineraler som forekommer i forekomsten, men som ikke inneholder det verdifulle stoffet.

Bare så, hva er mineralressurser?

A ' Mineralressurs ' er en konsentrasjon eller forekomst av materiale av iboende økonomisk interesse i eller på jordskorpen i en slik form, kvalitet og mengde at det er rimelige utsikter for eventuell økonomisk utvinning.

I tillegg, hva er en ikke-metallisk mineralressurs? Ikke-metalliske ressurser Disse er mineraler som ikke kan danne nye produkter ved smelting. Disse brukes i utgangspunktet til produksjon av glass, keramikk, sement og kalkprodukter. Sand, leire, marmor og grus er eksempler på ikke-metalliske mineraler.

Deretter er spørsmålet, hvordan skiller et mineral og en malm seg?

Hva er forskjell mellom mineral , malm og rock? Mineraler er naturlig forekommende uorganiske faste stoffer med en krystallinsk struktur og et bestemt utvalg av kjemiske formeler. Malmer er konsentrasjoner av mineraler i rock som er høy nok til å kunne utvinnes økonomisk for bruk.

Hva er de to typene mineralforekomster?

Mineralforekomster inkludere flere forskjellige typer relatert til magmatiske, hydrotermiske, sedimentære og metamorfe prosesser. Generelt kan vi klassifisere mineralforekomster inn i to hovedgrupper: Industrielle og ikke-industrielle.

Anbefalt: