Hva utgjør tverrvinkler?
Hva utgjør tverrvinkler?

Video: Hva utgjør tverrvinkler?

Video: Hva utgjør tverrvinkler?
Video: DBT hva-ferdighetene i mindfulness (mindfulness what på norsk) 2024, April
Anonim

Hvis tverrgående skjærer over parallelle linjer (det vanlige tilfellet) deretter interiøret vinkler er supplerende ( legge til til 180°). Så i figuren ovenfor, mens du flytter punktene A eller B, er de to innvendig vinkler vises alltid legge til til 180°.

Deretter kan man også spørre seg, hva utgjør en tverrgående?

Innvendige vinkler på samme side er dannet når en tverrgående linje skjærer to eller flere linjer. Når linjene som tverrgående krysser er parallelt, får du samme side innvendige vinkler som er supplerende, eller legge opp til 180 grader.

Gjør co-interiørvinkler også 180? Hvis linjene AB og CD er parallelle, er det åpenbart at co - innvendige vinkler er ikke like, men det viser seg at de er supplerende, det vil si deres sum er 180 °. Til oppsummering: Co - innvendige vinkler dannet av parallelle linjer er supplerende.

På samme måte kan du spørre, hva er vinklene som dannes av en transversal?

Hvis to parallelle linjer kuttes av a tverrgående , deretter det alternative interiøret dannet vinkler er kongruente. Når to linjer kuttes av a tverrgående , parene av vinkler på hver side av tverrgående og utenfor de to linjene kalles det alternative ytre vinkler.

Hva kalles transversal?

Tverrgående . Definisjon: En linje som skjærer over to eller flere (vanligvis parallelle) linjer. I figuren under er linjen AB a tverrgående . Den skjærer over de parallelle linjene PQ og RS. Hvis den krysser de parallelle linjene i rette vinkler er det det kalt en vinkelrett tverrgående.

Anbefalt: