Hvorfor ble flogistonteorien akseptert?
Hvorfor ble flogistonteorien akseptert?

Video: Hvorfor ble flogistonteorien akseptert?

Video: Hvorfor ble flogistonteorien akseptert?
Video: Почему Новгород называли Господином, а Киев Матерью городов Русских? 2024, Kan
Anonim

De flogiston teori er en kjemisk hypotese som ble støttet på 1700-tallet. I følge dette teori , alle brennbare materialer inneholder et element som kalles flogiston og når et stoff blir brent, er det flogiston frigjøres og den gjenværende asken anses å være sin sanne form.

Med tanke på dette, hvorfor ble flogistonteorien avvist?

Det var Antoine Lavoisier som motbeviste Phlogiston teori . Han ga nytt navn til oksygenet "dephlogisticated air" da han innså at oksygenet var den delen av luften som kombineres med stoffer når de brenner. På grunn av Lavoisiers arbeid, kalles Lavoisier nå "Father of Modern Chemistry".

For det andre, hvordan forklarte flogistonteorien forbrenning? Teori . Phlogiston teori sier at flogistiske stoffer er stoffer som inneholder flogiston og dephlogisticate når det brenner. Og dermed flogiston gjort rede for forbrenning via en prosess som var i motsetning til oksygenet teori.

Foruten ovenfor, hva er problemet med flogistonteorien?

Den største innvendingen mot teori , at asken av organiske stoffer veide mindre enn den opprinnelige mens kalken var tyngre enn metallet, var av liten betydning for Stahl, som tenkte på flogiston som et immaterielt "prinsipp" snarere enn som en faktisk substans.

Er flogistonteorien riktig?

' Gode forskere bruker logikk for å forklare fenomener og utvikle teorier deres slutninger, argumenter og resulterende konklusjoner er imidlertid ikke nødvendigvis det riktig . De flogiston teori , for eksempel, ble akseptert i mer enn 100 år.

Anbefalt: