Hva betyr høy vannstand?
Hva betyr høy vannstand?

Video: Hva betyr høy vannstand?

Video: Hva betyr høy vannstand?
Video: Hva er en synstest? 2024, April
Anonim

Høye vanntabeller er en plage som mange huseiere må møte. De vannbord ligger under jorden og er det nivået som jord og grus er fullstendig mettet med vann . EN høy vannstand er spesielt vanlig i lavtliggende områder, eller områder hvor jorda ikke er godt drenert.

Her, hva skjer når vannspeilet er høyt?

Vannbord kan bli forhøyet når de får mer vann enn de renner av. Dette kan være fra uvanlig høy mengder regn, eller overskudd vann fra høyere forhøyninger. Høye vanntabeller er ofte over nivået til kjellergulv eller krypkjeller. Dette fører nesten alltid til flom i disse områdene.

Man kan også spørre seg, hvordan vet du om du har høyt vannspeil? Et avslørende tegn på en høyt vannstand er hvis din naboer opplever lignende flomproblemer eller hvis din hjemmet er i nærheten av en vann kilde som en innsjø, elv eller myr.

På samme måte, er et høyt vannbord dårlig?

Høye vanntabeller kan være en bane for avlingene, og tvinger mange bønder til å drenere åkrene sine slik at avlingene ikke drukner når det regner. Men a høy vannstand er kanskje ikke alltid en dårlig ting.

Hvordan drenerer du et land på høyt vannbord?

For " avløp "du graver en grøft, setter perforert drenering rør (kommer på rull) i bunnen, dekk det med grus, og fyll deretter grøften inn igjen. Du kan legge grus opp til toppen av grøften på steder da det vil gjøre overflaten mulig vann å komme ned i avløp raskere.

Anbefalt: