Hva betyr det hvis et stoff har høy spesifikk varmekapasitet?
Hva betyr det hvis et stoff har høy spesifikk varmekapasitet?

Video: Hva betyr det hvis et stoff har høy spesifikk varmekapasitet?

Video: Hva betyr det hvis et stoff har høy spesifikk varmekapasitet?
Video: Spesifikk varmekapasitet 2024, Kan
Anonim

Spesifikk varme er Jg−oK. Så, a høy verdi midler at det tar MER energi å heve (eller senke) temperaturen. Legger til varme til en lav spesifikk varme ” forbindelse vil øke temperaturen mye raskere enn å legge til varme til en høy spesifikk varme sammensatt.

Med tanke på dette, har et stoff som varmes opp raskt høy eller lav spesifikk varmekapasitet?

Spesifikk varme er de mengde av varme nødvendig å heve de temperatur på enhetsmasse på substans til 1 0 1^{0} 10. Derfor, hvis en stoffet varmes opp raskt ville ha en lav spesifikk varmekapasitet.

Foruten ovenfor, hva representerer den spesifikke varmekapasiteten til et stoff eller materiale? Spesifikk varmekapasitet er mengden varme energi som kreves for å heve temperaturen til en substans per masseenhet. De spesifikk varmekapasitet av en materialet er en fysisk egenskap. Den er også et eksempel på en omfattende eiendom siden dens verdi er proporsjonal med størrelsen på systemet som undersøkes.

Vet også, hva er den spesifikke varmen til stoffet?

De spesifikk varme (også kalt spesifikk varme kapasitet) er mengden av varme nødvendig for å endre en enhetsmasse (eller enhetsmengde, for eksempel mol) av en substans med én grad i temperatur.

Hva er ligningen for spesifikk varmekapasitet?

Enhetene til spesifikk varmekapasitet er J/(kg °C) eller tilsvarende J/(kg K). De Varmekapasitet og spesifikk varme er relatert med C=cm eller c=C/m. Massen m, spesifikk varme c, endring i temperatur ΔT, og varme lagt til (eller subtrahert) Q er relatert til ligning : Q=mcΔT.

Anbefalt: