Hva er Tyndall-effekten og Brownsk bevegelse?
Hva er Tyndall-effekten og Brownsk bevegelse?

Video: Hva er Tyndall-effekten og Brownsk bevegelse?

Video: Hva er Tyndall-effekten og Brownsk bevegelse?
Video: Hva er anabole steroider, og hvordan virker det i kroppen? 2024, April
Anonim

Definisjon. Tyndall-effekten : Tyndall-effekt er spredning av lys når en lysstråle passerer gjennom en kolloidal løsning. Brownsk Bevegelse: Brownsk bevegelse er det tilfeldige bevegelse av partikler i en væske på grunn av deres kollisjoner med andre atomer eller molekyler.

Spørsmålet er også, hva er Brownsk bevegelse i kjemi?

Brownsk bevegelse er den kontinuerlige tilfeldige bevegelse av små partikler suspendert i en væske, som oppstår ved kollisjoner med væskemolekylene. Først observert av den britiske botanikeren R. Brown (1773-1858) da han studerte pollenpartikler. Effekten er også synlig i røykpartikler suspendert i en gass.

Deretter er spørsmålet, hva er Tyndall-effekten og hva som forårsaker den? Det er forårsaket av refleksjon av den innfallende strålingen fra partiklenes overflater, refleksjon fra partiklenes indre vegger, og brytning og diffraksjon av strålingen når den passerer gjennom partiklene. Andre eponymer inkluderer Tyndall stråle (lyset spredt av kolloidale partikler).

Deretter kan man også spørre seg, hva brukes Tyndall-effekten til?

De Tyndall-effekten er den effekt av lysspredning i kolloidal dispersjon, mens den ikke viser noe lys i en sann løsning. Dette effekt er pleide å avgjøre om en blanding er en ekte løsning eller et kolloid.

Viser suspensjoner Brownsk bevegelse?

Suspensjon kan viser tyndall effekt mens brownsk bevegelse og elektroforese er vist av suspensjon fordi partikkelstørrelsen på suspensjon er ganske nok til forestilling disse effektene. Kolloid: Størrelsen på en kolloidal partikkel ligger omtrent mellom 1-100 nm.

Anbefalt: