Er syrer og alkalier motsetninger?
Er syrer og alkalier motsetninger?

Video: Er syrer og alkalier motsetninger?

Video: Er syrer og alkalier motsetninger?
Video: GCSE Chemistry: Acids and Alkalis 2024, April
Anonim

An SYRE er et stoff som løses opp i vann for å danne positivt ladede partikler kalt hydrogenioner (H+). De motsatte av syre er en ALKALI som løses opp i vann for å danne negativt ladede ioner av hydrogen og oksygen kalt hydroksidioner (OH-). Alkalier er ANTI SYRER fordi de opphever surheten.

Også spurt, er syre det motsatte av alkalisk?

Den ofte brukte antonym av syre isalkali, av surt er alkalisk . Som du nevner, syre /sur refererer til pH mindre enn 7, alkali/ alkalisk til pH større enn 7, og nøytral til pH lik 7.

Foruten ovenfor, hva er syre og basisk? Syrer har en pH mindre enn 7. Alkalier har en pH større enn 7 Nøytrale stoffer har en pH lik 7. Syrer inneholder mange hydrogenioner, som har symbolet H+. Alkalier inneholder mange hydroksidioner, symbol OH-. Vann er nøytralt fordi antall hydrogenioner er lik antall hydroksidioner.

Dessuten, hva er forskjellen mellom en syre og en alkali?

Forskjeller mellom syrer , alkali , ogbaser: Syrer er kjemikalier som har en pH på mindre enn 7,0, mens baser er stoffer som har en pH på mer enn 7,0. Noen eksempler på baser er natriumhydroksid, kaliumhydroksid og så videre. Syrer smaker generelt surt, mens baser har bitter smak.

Hvorfor beskrives alkalier som motsatte av syrer?

Baser er stoffer som reagerer med syrer og nøytraliser dem. Kobberoksid er en base fordi det vil reagere med syrer og nøytralisere dem, men det er ikke en alkali fordi det ikke løses opp i vann. Natriumhydroksid er en base fordi den vil reagere med syrer og nøytralisere dem.

Anbefalt: