Hvorfor er proteiner polymerer?
Hvorfor er proteiner polymerer?

Video: Hvorfor er proteiner polymerer?

Video: Hvorfor er proteiner polymerer?
Video: Eksempel: Protein (polymer) foldning 2024, Kan
Anonim

Proteiner anses som polymerer fordi det er dannet av polymerisasjon av aminosyrer, og dermed er aminosyrer monomerer av proteiner og peptider. I en protein molekyl, aminosyrer holdes sammen via peptidbindinger. Aminosyrer kalles også 'byggesteiner' av proteiner.

Med tanke på dette, hvorfor regnes protein som en polymer?

Forklaring: Proteiner består av hundrevis til og med tusenvis av aminosyrer bundet sammen av peptidbindinger. Denne reaksjonen kan fortsette i det uendelige og danne en lang kjede av aminosyrer. Den lange kjeden av aminosyrer kalles et polypeptid eller en protein . Som en protein er faktisk et polypeptid, en protein er en polymer.

I tillegg, hvilke polymerer er laget av proteiner? aminosyrer

Vet også, er proteiner polymerer?

Proteiner er polymerer laget av aminosyrer. De er naturlig forekommende, noe som betyr at de er laget av dyr, planter, insekter, sopp og andre levende ting - og det inkluderer deg! EN protein er egentlig et polyamid (en hva?), men mer om det senere. Så, proteiner er polymerer av aminosyrer.

Hvorfor er proteiner og karbohydrater polymerer?

Polymerer er makromolekyler bygget av to eller flere monomerer. For eksempel er stivelse en polymer . Det er en lang kjede av glukosemolekyler. Proteiner er polymerer sammensatt av kjeder av aminosyrer.

Anbefalt: