Hva brukes superabsorberende polymerer til?
Hva brukes superabsorberende polymerer til?

Video: Hva brukes superabsorberende polymerer til?

Video: Hva brukes superabsorberende polymerer til?
Video: 18. Ved hjelp av polymer kan vi lage vann som er så tykt at det må klippes av med saks! 2024, April
Anonim

Superabsorberende polymerer (SEVJE): Superabsorberende polymerer er primært brukt som an absorberende for vann og vandige løsninger for bleier, inkontinensprodukter for voksne, hygieneprodukter for kvinner og lignende bruksområder.

Foruten dette, hvordan fungerer superabsorberende polymer?

SAP ( Superabsorberende polymer ) er klassifisert som hydrogeler når de er tverrbundet, absorberer vandige løsninger gjennom hydrogenbinding med vannmolekyler. Høy tverrbindingstetthet polymerer utstille lavere absorberende kapasitet og sveller, men gelstyrken er fastere og kan opprettholde partikkelformen selv under beskjedent trykk.

Også, hvordan er superabsorberende polymerer nyttige i drivstofffiltre? De viktig av denne superabsorberende polymerer legger på det faktum at de er nødvendige for å senke fuktigheten som går inn i motoren, for å forhindre motoren og andre viktig deler fra rust. De drivstoffilter i seg selv eliminerer farlige partikler for motoren, mens polymerer absorberer fuktighet.

Er superabsorberende polymer giftig?

SAPs anses å være ikke giftig , ikke-sensibiliserende, ikke irriterende og ikke mutagent. Alt i alt ved å bruke vann absorberende polymer er en god ting. De er ikke giftig og trygge, og de bidrar til å holde bleiene tynnere, slik at det blir mindre deponi.

Hvor mye vann kan superabsorberende polymer absorbere?

De superabsorberende vil absorbere ca. 800 ganger sin egen vekt i destillert vann . Det samme polymer vil absorbere bare rundt 300 ganger sin egen vekt i kran vann . Dette polymer vil absorbere bare ca. 60 ganger vekten av 0,9% natriumkloridløsning.

Anbefalt: