Hva er ytterpunktene i matematikk?
Hva er ytterpunktene i matematikk?

Video: Hva er ytterpunktene i matematikk?

Video: Hva er ytterpunktene i matematikk?
Video: Algebra I #3.9c, Proportions - Means and extremes 2024, Kan
Anonim

Når man løser proporsjoner i matte , de ytre vilkårene i beregningen er ytterpunkter , og de midterste termene kalles midler. Når du setter proporsjonsligningen a/b =c/d, er a- og d-figurene ytterpunkter . I denne oppgaven er 15 og x ytterpunkter , og 9 og 10 er temaer.

Følgelig, hva er midler og ytterpunkter i matematikk?

Midler og ekstremer . Å forklare hvordan man løser proporsjoner ved å kryssmultiplikere er ganske enkelt. Det er bare en prosedyre. Å skrive andelen på denne måten hjelper deg å forstå hvorfor vi bruker begrepene midler og ytterpunkter . De to midterste tallene er midler , og de to ytre tallene er de ytterpunkter.

På samme måte, hva er ekstremalgebra? Algebra egenskaper forteller oss at midlenes produkter er lik produktet av ytterpunkter . Du bør vite at brøken en halv er lik to fjerdedeler. Denne egenskapen er ekstremt nyttig når en av midlene eller en av ytterpunkter er ukjent (Det er ukjent om det er tomt eller inneholder en variabel som x).

Man kan også spørre seg, hva er ytterpunkter og midler?

De midler - ytterpunkter Proporsjonsegenskapen lar deg krysse multiplisere ved å ta produktet av midler og sette dem lik produktet av ytterpunkter . Denne egenskapen kommer godt med når du prøver å løse en andel. Se denne opplæringen for å lære mer!

Hva er produktteoremet for middel ekstremer?

Teorem 59: I en proporsjon er produkt av midler er lik produkt av ytterpunkter . ( midler - ekstreme produktteorem .) Hvis de ikke er like, er forholdstallene ikke uforholdsmessige.

Anbefalt: