Hvordan kan du identifisere et metall ved hjelp av en flammetest?
Hvordan kan du identifisere et metall ved hjelp av en flammetest?

Video: Hvordan kan du identifisere et metall ved hjelp av en flammetest?

Video: Hvordan kan du identifisere et metall ved hjelp av en flammetest?
Video: Гениальные Лайфхаки, Которые Действительно Работают ▶3 2024, Kan
Anonim

Kjemikere bruker det samme prinsippet til fastslå identiteten til ukjente metaller ved hjelp av en flammetest . I løpet av en flammetest , kjemikere tar en ukjent metall og legg den under a flamme . De flamme vil slå forskjellige farger basert på hvilke metall er i substansen. Det kan forskerne da identifisere deres ukjente substans.

I denne forbindelse, hvordan identifiserer flammetest metallioner?

Flammeprøver er brukes til å identifisere tilstedeværelsen av et relativt lite antall metallioner i en forbindelse. Ikke alle metallioner gi flamme farger. Rengjør en platina- eller nikromtråd (en nikkel-kromlegering) ved å dyppe den i konsentrert saltsyre og deretter holde den i en varm Bunsen flamme.

På samme måte, er det metallet eller ikke-metallet som produserer flammetestfargen? EN metall salt består av en komponent kation (den metall ) og et anion. Anionen kan påvirke resultatet av flammetest . For eksempel, en kobber(II)forbindelse med en ikke -halogenid produserer en grønn flamme , mens et kobber(II)halogenid gir en blågrønn flamme.

Vet også, hvordan identifiserer en flammetest elementer?

Fordi hver element har et nøyaktig definert linjeutslippsspekter, er forskere i stand til identifisere dem ved farge av flamme de produserer. For eksempel produserer kobber en blå flamme , litium og strontium a rødt flamme , kalsium og appelsin flamme , natrium en gul flamme , og barium en grønn flamme.

Er flammetester praktiske for å bestemme metaller i en blanding?

1 svar. Ja og nei. EN flammetest vil bare virkelig vise lysere eller mer synlig flamme av en gitt metall ion når en eller flere metall ioner er tilstede.

Anbefalt: