Hvordan måles mengden regn?
Hvordan måles mengden regn?

Video: Hvordan måles mengden regn?

Video: Hvordan måles mengden regn?
Video: Kristian Gislefoss forklarer hvor mye 1 millimeter nedbør er 2024, April
Anonim

Standardinstrumentet for mål av nedbør er 203 mm (8 tommer) regn måler. Dette er i hovedsak en sirkulær trakt med en diameter på 203 mm som samler opp regn inn i en gradert og kalibrert sylinder måling sylinder kan ta opp til 25 mm av nedbør.

Bare så, kan jeg måle nedbør i en bøtte?

Den mest nøyaktige måten å Mål nedbør En tomme av regn på en dekar land veier 113,31 tonn. Den mest nøyaktige måten å måle nedbør er å ta en regnbøtte med kjent diameter (vanligvis 12 eller 24 tommer) og plasser den på en skala. Skalaen trekker beholderens masse fra massen til beholderen regn.

Spørsmålet er deretter, er 1 tomme regn mye? Nedbør rate er generelt beskrevet som lett, moderat eller tung. Tung nedbør er mer enn 0,30 tommer regn per time. Nedbør mengde er beskrevet som dybden av vann som når bakken, vanligvis i tommer eller millimeter (25 mm tilsvarer en tomme ). An tomme regn er akkurat det, vann det er en tomme dyp.

I denne forbindelse, hvorfor måler vi nedbør?

Så, nedbørsmåling er viktig for værvarsling. Værsatellitter er den eneste ressursen til måle nedbør over de aller fleste hav. Men det gjør ikke både radarer og satellitter måle nedbør direkte. I stedet nedbør er estimert fra deres målt mengder.

Hva er MM regn?

Standardinstrumentet for måling av nedbør er 203 mm (8 tommer) regn måler. De nedbør verdi i mm refererer til mengden regn per kvadratmeter på én time. En millimeter av nedbør tilsvarer en liter vann per kvadratmeter.

Anbefalt: