Hvordan måles amplituden til en langsgående bølge?
Hvordan måles amplituden til en langsgående bølge?

Video: Hvordan måles amplituden til en langsgående bølge?

Video: Hvordan måles amplituden til en langsgående bølge?
Video: Перелом таза, упражнения. Быстрый результат гарантирован. 2024, April
Anonim

I en tverrgående bølge , amplitude er den måle fra hvileposisjon til enten toppen (høydepunktet på bølge ) eller til bunnen (lavpunktet av bølge .) I en langsgående bølge , lik denne videoen, amplitude er målt ved å bestemme hvor langt molekylene i mediet har beveget seg fra sin normale hvilestilling.

Også spurt, har en langsgående bølge en amplitude?

Bølgelengden i a langsgående bølge refererer til avstanden mellom to påfølgende kompresjoner eller mellom to påfølgende sjeldenheter. De amplitude er den maksimale forskyvningen fra likevekt. De amplitude er avstanden fra likevektsposisjonen til mediet til en kompresjon eller en rarfaksjon.

På samme måte, hva er amplituden til en bølge avhengig av? De amplitude av et tau bølge avhenger av hvor hardt du rister den. For en lyd bølge den kommer an på hvor mye kompresjon høyttaleren eller musikkinstrumentet skaper. Med andre ord, det kommer an på energien kilden legger inn i bølge . Den gjør ikke avhengig av frekvens, bølgelengde eller hastighet.

hva bestemmer amplitude?

Bølge amplitude er den maksimale avstanden partiklene i mediet beveger seg fra sine hvileposisjoner når en bølge passerer gjennom. Bølge amplitude er fast bestemt av energien til forstyrrelsen som forårsaker bølgen. En bølge forårsaket av en forstyrrelse med mer energi har større amplitude.

Hvorfor er amplituden til bølgen høy og lav?

EN høy amplitudebølge er en høy -energi bølge , og en lav - amplitudebølge er en lav -energi bølge . Så a bølge av en bestemt amplitude vil overføre mer energi per sekund hvis den har en høyere frekvens, rett og slett fordi mer bølger går forbi i en gitt tidsperiode.

Anbefalt: